ŠKODA ENYAQ iV

Emotioneel, efficiënt en elektriserend

Skoda gooit zich op de markt van de elektrificatie, en wel meteen met een SUV waarvan het formaat vergelijkbaar is met dat van zijn gezins-SUV Kodiaq.

Met de lancering van deze gloednieuwe ENYAQ iV zet ŠKODA de volgende systematische stap in de uitvoering van zijn E-Mobility-strategie. De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van de Tsjechische autoconstructeur dat gebaseerd is op het modulaire MEB-platform voor elektrische auto's van de Volkswagen-groep. De ŠKODA ENYAQ iV biedt achter- of vierwielaandrijving, samen met een rijbereik dat perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, tot 510 km in de WLTP-cyclus, en een ruimtelijkheid die typisch is voor het merk. De nieuwe SUV pakt uit met een volledig nieuw interieurconcept, Design Selections, ter vervanging van klassieke afwerkingsniveaus en met een nieuwe structuur voor de beschikbare opties. Een bijzonder hoogtepunt is de exclusieve ENYAQ iV Founders Edition, die beperkt is tot 1.895 exemplaren en het 125-jarig bestaan van het bedrijf herdenkt. 

Deze Founders Edition is beperkt tot 1895 exemplaren en brengt hulde aan de succesvolle geschiedenis van het bedrijf en de oprichting in 1895 door Václav Laurin en Václav Klement.

De Founders Edition is verkrijgbaar in twee motor-/batterijvarianten en twee kleuren. Bovendien wordt hij geleverd met lichtmetalen 21-duimsvelgen, sportieve skirts voor- en achteraan en de ecoSuite Design Selection met duurzaam gelooid leer.

De ŠKODA ENYAQ iV in één oogopslag:

De ENYAQ iV beschikt over een volledig nieuw aandrijfconcept, waarbij handig gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het modulaire MEB-platform voor elektrische auto's van de Volkswagen-groep te bieden heeft. Het MEB bestaat uit het zogenaamde skateboardplatform, waarbij de batterij in de vloer is verwerkt om ruimte te besparen. Drie batterijformaten, vijf vermogensversies van 109 tot 225 kW en achter- of vierwielaandrijving voldoen aan vele verschillende behoeften en toepassingen. Met een rijbereik tot 510 km* in de WLTP-cyclus is de ENYAQ iV een ideale gezel voor dagelijkse verplaatsingen. Bovendien kan hij aanhangwagens tot 1.400 kg (8% helling) of 1.200 kg (12% helling) trekken. 

De vormtaal van de ENYAQ iV is emotioneel, krachtig en dynamisch. De nieuwe SUV biedt een vergelijkbare binnenruimte als een ŠKODA KODIAQ,

Nieuwe Design Selections vervangen de klassieke afwerkingsniveaus en bepalen nieuwe normen voor het interieur. Elke Design Selection, samengesteld door materiaalconceptontwerpers van ŠKODA, zorgt voor een interieur dat een uitzonderlijk goed gevoel biedt en is voorzien van natuurlijke, duurzaam verwerkte en gerecycleerde materialen. Een nieuwe, duidelijkere structuur van de beschikbare keuzemogelijkheden – tien themapacks en enkele individuele opties – maakt het mogelijk om het voertuig snel en eenvoudig aan te passen aan de smaak van de eigenaar.

Het centrale scherm van de ENYAQ iV is met zijn 13 duim groter dan dat van elke andere ŠKODA. Bovendien is de volledig nieuwe SUV altijd online en slim verbonden. Het opladen van de batterij en de klimaatregeling van het interieur kunnen gemakkelijk vanop afstand worden bediend via de ŠKODA Connect-app.

De MyŠKODA Powerpass zorgt ervoor dat eigenaren hun voertuigen aan de meeste oplaadpunten in de Europese Unie gemakkelijk en comfortabel kunnen opladen met slechts één enkele kaart. Daarnaast is ŠKODA ook betrokken bij de uitbouw van het Ionity-snellaadnetwerk in heel Europa. Het merk biedt drie versies van de ŠKODA iV-wallbox voor thuis opladen.

 

Afmetingen l/b/h : 4649/1879/1616 mm, wielbasis 2765 mm
Enyaq 50 iV : 4x2, 109 kW, 220 Nm, 0-100 km/u 11,4 sec, topsnelheid 160 km/u, rijbereik WLTP 340 km
Enyaq 60 iV : 4x2, 132 kW, 310 Nm, 0-100 km/u 8,7 sec, topsnelheid 160 km/u, rijbereik WLTP 390 km
Enyaq 80 iV : 4x2, 150 kW, 310 Nm, 0-100 km/u 8,5 sec, topsnelheid 160 km/u, rijbereik WLTP 510 km
Enyaq 80x iV : 4x4, 195 kW, 425 Nm, 0-100 km/u 6,9 sec, topsnelheid 160 km/u, rijbereik WLTP 460 km
Enyaq RS iV : 4x4, 225 kW, 460 Nm, 0-100 km/u 6,2 sec, topsnelheid 180 km/u, rijbereik WLTP 460 km
(voorlopige gegevens)

 

LDR