ŠKODA KAROQ

De Škoda Karoq is een compleet nieuwe compacte SUV in de categorie van de Audi Q2. Zijn design is typerend voor de nieuwe SUV-designtaal van Škoda.

De Karoq SUV is 4,38 m lang, 1,84 m breed en 161 m hoog, met een wielbasis van 2,64 m (vierwielaangedreven versies: 2,63 m).

Škoda staat steeds voor buitengewoon veel binnenruimte. Dat geldt ook voor de nieuwe Karoq. De kofferruimte heeft een volume van 521 l met de rugleuning van de achterzetels rechtop. Met neergeklapte rugleuning neemt het volume toe tot 1.630 l. In combinatie met de optionele VarioFlex-achterzetels varieert het basisvolume van de koffer tussen 479 en 588 l. De zetels kunnen in dat geval ook volledig verwijderd worden, waardoor de SUV een bestelwagen wordt met een maximaal laadvolume van 1.810 l.

Op het vlak van de motoren biedt de Škoda Karoq ultramoderne technologieën. Er is de keuze tussen vijf motorvarianten: twee benzine- en drie dieselmotoren. De twee benzinemotoren en twee van de diesels zijn volledig nieuw in het aanbod. Ze hebben een cilinderinhoud van 1,0 l, 1,5 l, 1,6 l en 2,0 l en een vermogen van 85 kW (115 pk) tot 140 kW (190 pk). Alle krachtbronnen maken gebruik van een turbo en directe brandstofinjectie en beschikken over stop-starttechnologie en remenergierecuperatie. Zo zijn ze bijzonder zuinig en beantwoorden ze aan de EU 6-emissienormen. Met uitzondering van de krachtigste diesel zijn alle motoren bestelbaar met een manuele 6-versnellingsbak of de geautomatiseerde DSG met 7 versnellingen. De 2.0 TDI met 140 kW (190 pk) heeft standaard vierwielaandrijving en een DSG-7-versnellingsbak. Een bijzonderheid van de 1.5 TSI is de actieve cilinderuitschakeling.

Ook het onderstel van de Škoda Karoq bepaalt nieuwe normen in zijn segment en demonstreert zijn kwaliteiten ook buiten de platgetreden paden. Vanaf het uitrustingsniveau Ambition en hoger is de rijprofielselectie als optie verkrijgbaar, met de modi Normal, Sport, Eco, Individual en Snow (4x4). De Offroad-modus op de vierwielaangedreven versies verbetert de rijeigenschappen op ruw terrein.

Strategie 2025: Škoda zet SUV-campagne voort

In het kader van de toekomststrategie voor 2025 zal Škoda zijn modellengamma in de komende jaren consequent blijven uitbreiden. De focus zal daarbij in het bijzonder liggen op de uitbouw van het SUV-aanbod. Met de Kodiaq introduceerde Škoda zijn eerste grote SUV op de internationale markt. Met de Škoda Karoq voegt het merk daar nu een volgende mijlpaal aan toe. De commercialisering volgt in de tweede helft van 2017.

LDR
Tags: