DACIA JOGGER

SUV MET 5 OF 7 PLAATSEN

Klein begonnen, doet Dacia nu met de lancering van de SUV Jogger met zeven plaatsen een gooi naar de instap in een hoger segment, met een naam die sport, natuur en positieve energie oproept.

Dacia Jogger is bij de lancering verkrijgbaar met twee motoren: de nieuwe TCe 110-benzinemotor en de ECO-G 100. Dacia is de enige constructeur die een volledig gamma personenwagens op benzine en lpg aanbiedt onder het label ECO-G.
Vanaf 2023 zal het motorgamma worden aangevuld met een hybride-versie.
De bestellingen worden in december 2021 geopend in een dertigtal landen, voornamelijk in Europa, maar ook in Turkije en Israël. Dacia Jogger zal vanaf maart 2022 in de concessie verschijnen.

EEN DYNAMISCHE LIJN
Dacia Jogger heeft een verticale neus met een groot radiatorrooster dat aansluit bij de merkstijl van Dacia, evenals uitgesproken vleugels die de wielen naar de vier hoeken van de wagen duwen en een horizontale, gebeitelde motorkap. Zijn vlak aansluitende wielen en achterklepspoiler zorgen voor de nodige dynamiek. De verticale achterlichten maximaliseren de openingsbreedte van de achterklep. Ze benadrukken de schouders van de achtervleugels voor een wagen die stevig op zijn wielen staat.
Dacia Jogger wordt gekenmerkt door een outdoorstijl met dakstangen, uitgesproken wielkasten en een hoge bodemvrijheid (onbeladen 200 mm) om zich aan alle wegtypes aan te passen.

DE Y-VORMIGE LICHTSIGNATUUR
De lichtblokken voor- en achteraan omvatten de nieuwe Y-vormige lichtsignatuur van Dacia. Led-technologie wordt gebruikt voor de dagrijlichten vooraan en de dimlichten. Behalve een lager elektriciteitsverbruik bieden de leds een betere verlichting, zowel overdag als 's nachts, om andere gebruikers beter te kunnen zien en zelf beter gezien te worden.

MODULEERBARE DAKSTANGEN
Naargelang de versie beschikt Dacia Jogger over moduleerbare dakstangen die zich met enkele sleutelomwentelingen laten transformeren tot een imperiaal. Om zelfs de meest onverwachte verplaatsingen te ondersteunen, laten de stangen zich omvormen tot een dakimperiaal dat tot 80 kilogram kan dragen (fietsen, ski’s, dakkoffers enz.). Dit ingenieuze, gepatenteerde systeem belichaamt de geest van Dacia: slim, praktisch, eenvoudig en betaalbaar.

COMFORT VOOR ALLE INZITTENDEN
Naargelang de versie krijgen de passagiers op de tweede rij twee vliegtuigtafeltjes met een bekerhouder. Ze zijn over 70 mm verschuifbaar om zich aan te passen aan ieders lichaamsbouw en behoeften. Ook is de tweede zetelrij uitgerust met twee Isofix-bevestigingen op de buitenste zetels om de veiligheid van kinderen te verzekeren.
De twee inzittenden op de derde zetelrij beschikken elk over een individuele zetel, een armsteun en een brede achterzijruit voor een beter zicht op de weg. Elke zetelrij heeft een plafondlampje, met een maximum van drie lampjes in de versies met zeven plaatsen. De hoogte van de zetels (verschil van 55 mm tussen de eerste en de tweede rij, verschil van 25 mm tussen rij 2 en rij 3) verhoogt het comfortpeil.

OPBERGVAKKEN VOOR ALLE RIJEN
Dacia Jogger beschikt over 24 liter opbergruimte, verspreid over de hele wagen zodat alle inzittenden ervan kunnen genieten. Tot de belangrijkste behoren een gesloten handschoenkastje van 7 liter, opbergvakken in de voor- en achterdeur die plaats bieden aan een fles van 1 liter, een gesloten centraal opbergvak van 1,3 liter en zes bekerhouders.

VEELZIJDIG
De ruimte achterin omvat een 1/3-2/3 neerklapbare achterbank met drie plaatsen (op de tweede rij) en twee neerklapbare en individueel verwijderbare zetels (op de derde rij).
Het maximale laadvolume bedraagt 1.819 liter (VDA-norm) in de versie met vijf zitplaatsen, en met neergeklapte tweede zetelrij.

UITMUNTENDE TOEGANG TOT DERDE ZETELRIJ
Met zijn lengte van 4,55 meter en zijn royale wielbasis van 2,90 meter heeft Dacia Jogger de grootste interieurruimte op de markt. De tweede en derde zetelrijen bieden een uitstekend comfortniveau en voldoende ruimte voor voeten en knieën. Dacia Jogger verzekert de grootste toegang tot de derde zetelrij dankzij het kantelmechanisme van de tweede rij. Met een hoofdruimte van 855 mm en een knieruimte van 127 mm op de derde rij behoort hij tot de beste zevenzitters op de markt, om comfortabel plaats te bieden aan twee volwassenen.

EEN PRAKTISCHE EN MODULEERBARE KOFFER
Het koffervolume bedraagt 708 liter (VDA, tot bovenkant rugleuning) in de configuratie met vijf plaatsen en 160 liter (VDA) in de configuratie met zeven zitplaatsen (565 liter met neergeklapte derde rij). Dankzij de laadhoogte (661 mm) en de lange koffervloer (1.150 mm) kunnen gezinnen een kinderwagen en een kinderfiets horizontaal vervoeren zonder hem te moeten demonteren door een van de zetels op de derde zetelrij neer te klappen. Sporters kunnen een complete golfset vervoeren door de derde rij simpelweg te verwijderen. Om bagage eenvoudiger op te bergen en veiliger te vervoeren, beschikt de koffer over elastische spanners en vier bevestigingsringen. Een 12V-aansluiting is eveneens aanwezig. Dacia Jogger is uitgerust met drie haken: twee in de koffer en een vooraan aan passagierszijde. Ideaal om een tas op te hangen.

EEN TOEGANKELIJK MULTIMEDIASYSTEEM VOOR IEDEREEN
Media Control is een compleet multimediasysteem. Het omvat twee luidsprekers, Bluetooth- en USB- aansluitingen, stuurwielbediening en weergave van radio-informatie op het digitale 3,5" tft-scherm van de boordcomputer.
Wanneer het wordt verbonden met een smartphone en de gratis app Dacia Media Control, biedt het bijkomende mogelijkheden. De app maakt navigatie via de gps-apps van de telefoon mogelijk en garandeert een nog ergonomischere toegang tot radio, muziek, oproepen, berichten en tal van andere functies zoals de spraakbediening van Siri en Android. Voor een veiligere rijstijl zijn de bedieningselementen toegankelijk vanop het stuur en via de satelliet achter het stuur.

VERSTEVIGINGEN VAN DE KOETSWERKSTRUCTUUR
Dacia Jogger staat op een modern platform en draagt zo bij tot een goede bescherming bij ongevallen dankzij de superieure weerstand en stijfheid. De structuur werd extra verstevigd ter hoogte van het motorcompartiment (langsliggers en wieg onderaan) en het interieur.
Druksensoren in de deuren en een versnellingsmeter maken een vroegtijdige detectie van zijdelingse botsingen mogelijk voor een snellere ontplooiing van de gordijn- en zijairbags ter bescherming van buik, borstkas en hoofd.

AUTOMATISCH NOODREMSYSTEEM
Dit systeem, dat actief is van 7 tot 170 km/u, gebruikt een radar vooraan om de afstand tot de voorligger te meten (7 tot 80 km/u voor een stilstaand voertuig). Wanneer er een botsing dreigt, waarschuwt het systeem de bestuurder met verklikkers en geluidssignalen, alvorens:
- de prestaties van het remsysteem te maximaliseren als de bestuurder remt maar het risico aanhoudt,
- de remmen automatisch of krachtiger te bedienen als de bestuurder niet of onvoldoende remt.

DODEHOEKWAARSCHUWING
Dit systeem, dat van 30 tot 140 km/u actief is, waarschuwt de bestuurder voor een mogelijke botsing met een ander voertuig naast en/of achter hem. Vier ultrasone sensoren (twee achteraan en twee vooraan) detecteren bewegende voertuigen – inclusief fietsen en motorfietsen – in de dode hoek van de spiegels. Als er iets of iemand in de dodehoekzone zit, licht er een led-lampje in de betreffende buitenspiegel op.

PARKEERHULPSYSTEEM
Dit systeem, bestaande uit vier parkeersensoren vooraan en achteraan, een camera achteraan en dynamische geleidingslijnen, vereenvoudigt parkeermanoeuvres met visuele en auditieve signalen.

VERTREKHULP OP HELLINGEN
Dit systeem voorkomt dat de wagen achteruit rolt op een helling door hem gedurende twee seconden ter plaatse te houden wanneer de bestuurder zijn voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatst om te vertrekken.
Het vermelden waard is dat Dacia Jogger standaard is uitgerust met een snelheidsbegrenzer en ESC- systeem van de nieuwste generatie, en een snelheidsregelaar met bediening aan het stuur, naargelang de uitvoering.

NIEUWE TCe 110-MOTOR
Dacia Jogger beschikt over de gloednieuwe TCe 110-benzinemotor met een manuele zesversnellingsbak. De TCe 110 is een 1.0-turbobenzinemotor met drie cilinders en directe injectie en levert 110 pk (81 kW). Zijn aluminium motorblok verlaagt het gewicht. Met zijn koppel van 200 Nm (2900 tr/min) toont hij zich de krachtigste motor in het Dacia Jogger -gamma.
De nieuwe TCe 110 biedt technische innovaties die zijn prestaties verhogen en tegelijk zijn brandstofverbruik en CO2-uitstoot terugdringen. De variabele distributie, de oliepomp met variabele cilinderinhoud en het gebruik van talrijke efficiëntere materialen bevorderen de prestaties en verminderen het brandstofverbruik. Het geïntegreerde uitlaatspruitstuk, de roetfilter en de centrale injector dragen bij tot een lagere CO2-uitstoot. Zo combineert de TCe 110-motor de nieuwste technologieën om klanten het hoogste rijplezier en de best mogelijke verhouding prestaties/verbruik te bieden.

ECO-G 100: DE BI-FUEL-MOTOR OP BENZINE-LPG VAN DACIA
Met het ECO-G-label is Dacia de enige constructeur die zijn volledige modelgamma aanbiedt met een bi-fuel- motor op benzine en lpg. Door deze technologie af fabriek te integreren, waarborgt de constructeur de veiligheid en betrouwbaarheid. Bovendien bleven de looptijd van de constructeursgarantie, de onderhoudsintervallen en -kosten en het koffervolume identiek aan die van de benzineversies (de lpg-tank bevindt zich op de plaats van het reservewiel).
Het normverbruik over de gemengde WLTP-cyclus begint bij 7,6 l/100 km (121 g CO2/km*) voor de 1.0 ECO- G 100-motor. Wanneer hij op lpg rijdt, stoot Dacia JOGGER gemiddeld 10 procent minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzinemotor. Bovendien heeft hij een rijbereik van meer dan 1.100 km dankzij zijn twee tanks: 40 liter lpg en 50 liter benzine.
Bij Dacia verenigt lpg gebruiksgemak met rijplezier, een lagere CO2-uitstoot en een groot rijbereik. In bepaalde landen komen aandrijfsystemen op benzine en lpg ook in aanmerking voor belastingvoordelen of -verlagingen, zoals een lage aankoopprijs aan de pomp en het ontbreken van een ecologische malus of verkeersbeperkingen.

HYBRIDE VERSIE VERWACHT IN 2023
In 2023 wordt het motorgamma aangevuld met een hybrideversie. Dacia Jogger wordt het eerste Dacia- model met de hybride-technologie. Dacia Jogger wordt dan de meest toegankelijke hybride met zeven plaatsen op de markt!
De hybride-technologie van Dacia Jogger zal gebaseerd zijn op een 1,6-liter benzinemotor in combinatie met twee elektromotoren (een ‘e-motor’ en een hoogspanningsstartmotor) en een multimodeversnellingsbak met klauwkoppelingen zonder koppeling. Het regeneratieve remsysteem, de hoge herlaadcapaciteit van de batterijen (1,2 kWh / 230 V) en het rendement van de automatische versnellingsbak stellen hem in staat om tot 80 procent van de rijtijd volledig elektrisch te rijden in de stad, waardoor de brandstofbesparing kan oplopen tot 40 procent (ten opzichte van een vergelijkbare verbrandingsmotor, in de stad en zonder zijn rijgewoonten te veranderen).
Andere voordelen zijn:
- de zuiver elektrische aandrijving bij het vertrek
- de comfortabele rijervaring dankzij de automatische transmissie
- het grote gebruiksgemak, met de mogelijkheid om de rijmodus automatisch aan te passen om het rijplezier en de energieprestaties te optimaliseren.

SPECIALE LANCERINGSREEKS
Dacia commercialiseert een speciale lanceringsreeks van Jogger, die de naam ‘Extreme’ kreeg, met een nog stoerdere look.
Aan de buitenkant zijn de dakstangen, de buitenspiegels, de lichtmetalen velgen en de haaienvinantenne afgewerkt in het zwart. De ski’s in Megalithe Grijs voor- en achteraan zorgen voor contrast. Een ander opvallend element zijn de stickers met de naam van deze beperkte reeks (Extreme) vooraan en op de velgen. Ook de deurdrempels zijn voorzien van specifieke beschermstickers.
Het interieur onderscheidt zich door rode stiksels op de zetels en chromen sierstrips op de voorste deurpanelen. De volledige uitrusting omvat de achteruitrijcamera, de automatische airconditioning en de handenvrije instap- en startkaart.
Dacia Jogger Extreme beschikt tevens over rubberen vloermatten voor alle plaatsen en een rubberen koffermat.

LDR