De allereerste BMW iX3

Het “X”-gamma van BMW wordt verrijkt met een volledig elektrisch aangedreven model, de iX3. Designmatig goed herkenbaar binnen het SUV-segment van het merk (dat BMW overigens als SAV benoemt: Sports Activity Vehicle). Met een actieradius van 460 km op één batterijlading (volgens de nieuwe WLTP meetcyclus) plaatst de iX3 zich bij de besten van de klas.

De nieuwe BMW iX3 wordt het eerste model van het merk dat ook voor export zal worden geproduceerd in de productievestiging van Shenyang in China. De marktlancering zal later in 2020 in China van start gaan.

De efficiëntie steeg aanzienlijk in vergelijking met de BMW i3 dankzij de sterk geïntegreerde aandrijftechnologie. Elektromotor, vermogenselektronica en transmissie zijn voor het eerst ondergebracht in een centrale behuizing. De vijfde generatie van de BMW eDrive-hoogspanningsaccu met de nieuwste accuceltechnologie en een bruto-energie-inhoud van 80 kWh maakt een rijbereik tot 460 kilometer mogelijk in de wettelijk voorgeschreven WLTP-testcyclus (tot 520 kilometer in de NEDC-testcyclus).

Nieuw ontworpen BMW eDrive-elektromotor van de vijfde generatie levert een maximumvermogen van 210 kW/286 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. Acceleratie van 0 tot 100 km/u in 6,8 seconden (ter vergelijking – BMW X3 30i: 6,4 seconden), topsnelheid (elektronisch begrensd): 180 km/u.

De vermogensoverdracht naar de achterwielen zorgt voor een klassieke BMW rijervaring. De combinatie van een laag stroomverbruik en een hoog laadvermogen maakt lange ritten met hoge gemiddelde snelheden mogelijk. De adaptieve ophanging (standaard) optimaliseert de sportieve respons en het comfort.

Nieuwe digitale diensten van BMW Connected Charging in de wagen en via de app bevorderen gebruiksvriendelijke elektrische mobiliteit en verbeteren de navigatieplanning, inclusief aanbevelingen voor laadstops. Het navigatiesysteem houdt rekening met pauzes tijdens de rit om de hoogspanningsaccu op te laden (met gedetailleerde informatie over individuele laadpunten) bij de routeplanning en de berekening van de aankomsttijden.

Dankzij het geoptimaliseerde energieopslagconcept kan de wagen nu tot 150 kW opladen aan gelijkstroomsnellaadstations. Het opladen van 0 tot 80 procent van de capaciteit van de hoogspanningsaccu duurt 34 minuten, terwijl 10 minuten laden een rijbereik van 100 kilometer (WLTP) toevoegt.

Ruime standaardversie ("Inspiring") omvat metaallak, LED-koplampen, automatische airconditioning met drie zones en voorverwarming en preconditionering, automatische bediening van de achterklep, panoramisch doorschijnend schuifdak, Driving Assistant Pack Professional en sfeerverlichting. De optionele uitrustingslijn "Impressive" omvat ook 20" lichtmetalen velgen, akoestisch glas, sportzetels, lederen bekleding Vernasca, BMW Head-Up Display, Parking Assistant Pack Plus en Harman Kardon Surround Sound.

De startprijs van de BMW iX3 in België is € 69.950 (BTWi).

LDR
Tags: