De nieuwe Hyundai Santa Fe

De nieuwe Sante Fe heeft nog weinig uitstaans met de eerste generatie van dit model, dat in het jaar 2000 gelanceerd werd. De nieuwe Santa Fe vervangt tegelijkertijd de vorige generatie en de Grand Santa Fe, die op de europese markt maar een kort leven beschoren was.

De opgewaardeerde versie van het vlaggenschip onder de Europese SUV’s van Hyundai biedt een reeks premium updates en nieuwe hybride en plug-in hybride aandrijflijnen. Hij is bovendien de eerste in Europa die gebruik maakt van Hyundai’s voertuigplatform van de derde generatie, wat resulteert in verbeterde prestaties, efficiëntie en veiligheid.

 “Dankzij een reeks nieuwe features wordt de nieuwe Santa Fe nog meer premium,” zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. “Het toont nog maar eens aan dat we luisteren naar onze klanten en voortdurend de nieuwste uitrustingen aanbieden die aan hun noden voldoen. Dat geldt ook voor de aandrijflijnen die we aanbieden. Met de introductie van onze nieuwe Santa Fe is ons volledige SUV-gamma beschikbaar in geëlektrificeerde uitvoeringen, gaande van hybride oplossingen tot een brandstofcel.”

Het interieur van de nieuwe Santa Fe biedt nog meer plaats, comfort en gebruiksgemak dan in het vorige model. Het zorgt voor een nieuw niveau van luxe, met premium, zacht aanvoelende materialen voor alle componenten. Het omvat een nieuw design voor het onderste gedeelte van het dashboard, een hertekende middenconsole en een nieuw 10.25 duim groot aanraakscherm voor het infotainmentsysteem. De nieuwe zwevende middenconsole met shift-by-wire knoppen is met een zachte welving verbonden met het bovenste gedeelte van het dashboard. Voor het eerst wordt de nieuwe Santa Fe uitgerust met een Terrain Mode selector, een controleknop op de middenconsole om in een handomdraai van rijmodus te wisselen.

Efficiëntere en nieuwe geëlektrificeerde aandrijflijnen

Na de populariteit van de Kona Electric en Hybrid, Hyundai’s bijzonder populaire SUV in het subcompacte segment, breidt Hyundai zijn geëlektrificeerde SUV-gamma uit naar het vlaggenschip van zijn SUV’s in Europa. De nieuwe Santa Fe is de eerste Hyundai op ons continent die verkrijgbaar zal zijn met de nieuwe ‘Smartstream’ hybride en plug-in hybride aandrijflijn.

Het nieuwe platform brengt ook aanzienlijke verbeteringen met zich mee op het vlak van veiligheid bij aanrijdingen. Door het gebruik van een crashstructuur met variabele vervormbaarheid, warmgeperste delen en het gebruik van staal met zeer hoge treksterkte, zorgt het platform ervoor dat de wagen een impact beter kan absorberen in geval van een aanrijding, terwijl de vervorming van de passagiersruimte geminimaliseerd wordt.

De nieuwe Hyundai Santa Fe komt in Europa op de markt in het najaar van 2020.

LDR