De nieuwe Opel Mokka

elektrisch en energiek

Na een eerste generatie van de Mokka, gelanceerd in 2013, en een gefacelifte Mokka X in 2016, is hier dan de volledig nieuwe generatie van de kleine Opel-SUV, letterlijk geconcipieerd met het oog op een nieuwe optiek en klaar om te beantwoorden aan strenge milieunormen.

Elektrisch, emissievrij en energiek – dát is de volledig nieuwe Opel Mokka. Opel presenteert de tweede generatie van zijn bestseller, die een krachtige uitstraling combineert met hoogwaardige technologie en optimaal rijplezier. De nieuwe Mokka is bijzonder efficiënt, compacter dan ooit en naar wens beschikbaar met volledig elektrische aandrijving – perfect voor het drukke stadsverkeer en veilige snelwegritten.

De nieuwe Mokka is 12,5 cm korter dan zijn voorganger, maar heeft een fractioneel langere wielbasis (+2 mm). De auto biedt vijf zitplaatsen en een bagageruimte (350 liter) die vergelijkbaar is met die van zijn voorganger. Een lengte van 4,15 meter maakt deze SUV geroepen om de confrontatie aan te gaan met de stadsjungle. Het ontwerp verrast met zijn aparte proporties, waaronder korte overhangen. Bovendien is de Mokka als eerste Opel model voorzien van de toekomstige voorkant én de nieuwe, volledig digitale cockpit van Opel: de Opel Vizor en de Pure Panel. Er zijn geen analoge tellers of nutteloze animaties te vinden op de boordplank van de nieuwe Mokka. De weergave is strak en duidelijk geordend, de informatie doeltreffend en gericht op wat écht nodig is. Het horizontaal uitgestrekte instrumentenpaneel integreert twee breedbeeldschermen, waarvan de bestuurdersdisplay tot 12 inch groot is. Voor intuïtief gebruik en minimale afleiding van de bestuurder zijn essentiële functies onveranderd te bedienen met fysieke knoppen.

Met Advanced Cruise Control (ACC) met stop & go-functie, volgt de auto in fileverkeer automatisch het voorliggende voertuig, zonder dat de bestuurder de pedalen hoeft te bedienen. Dankzij Active Lane Positioning wordt de Mokka ook in het midden van zijn rijvak gehouden. 

Alle versies van de Mokka zijn leverbaar met niet-verblindende IntelliLux LED® Matrix-verlichting. LED-verlichting aan de voor- én achterzijde behoren tot de standaarduitrusting van de Mokka, evenals een elektrische parkeerrem en verkeersbordherkenning. Er is ook een 180° achteruitrijcamera beschikbaar.

De nieuwe Opel Mokka is gebaseerd op de nieuwste versie van het CMP-platform (Common Modular Platform) van de groep, dat maximale flexibiliteit biedt bij de ontwikkeling van voertuigen. Het CMP-platform is namelijk geschikt voor zowel verbrandingsmotoren als volledig elektrische aandrijving.

De nieuwe Mokka is het eerste model in de geschiedenis van Opel dat direct vanaf de marktintroductie leverbaar is met elektrische aandrijving. De Mokka-e koppelt emissievrije aandrijving aan een hoge mate van rijplezier. De elektromotor levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en een maximumkoppel van 260 Nm, dat direct vanaf stilstand beschikbaar is. De topsnelheid van de e-versie is elektronisch begrensd op 150 km/u om de actieradius te vrijwaren. Voor extra gemoedsrust geeft Opel acht jaar fabrieksgarantie op de batterij.

De verkoop van de nieuwe Mokka start tegen het einde van de zomer, terwijl de eerste exemplaren begin 2021 bij de dealers arriveren. De Opel Mokka wordt ook leverbaar met benzine- en dieselmotoren.

LDR
Tags: