delta4x4 - Suzuki Jimny

met portaalassen

delta4x4, de offroad-specialist uit zuid-Duitsland, zette in 1980 zijn eerste stappen in offroad-tuning met de Suzuki LJ80.

40 jaar later heeft delta4x4 opnieuw een offroadkampioen gemaakt, nu op basis van de Suzuki Jimny. Het deed dat in samenwerking met de zwitserse tuner Avus Auto.

Behalve de portaalassen heeft Avus Auto de Jimny voorzien van een met 45 mm verhoogde ophanging. In combinatie met de portaalassen en de grotere wielen, is de grondspeling daardoor toegenomen tot 40 cm (onder de differentiëlen). Zonder bagagerek heeft de Jimny daarmee een dakhoogte van ca. 1,8 meter, wat hem absoluut uniek maakt: een onverslaanbare offroader die toch nog in een ondergrondse parkeergarage geraakt!

Om zijn doel te bereiken heeft delta4x4 gekozen voor het gebruik van de klassieke Klassik B velgen met acht gaten, in de maat 18x8,5, met daarop Cooper Discoverer AT3 4S banden in maat 265/60R18. Voordeel van deze combinatie: de offroad band heeft voldoende capaciteit voor gebruik op het terrein, maar is tegelijk ook een erkende winterband.
Daarnaast heeft delta4x4 de Jimny ook voorzien van aangepaste spatbordverbreders en desgewenst een inox beschermplaat vooraan van 76 mm en een drietons-lier.
Met een inschakelbare differentieelblokkering op beide assen apart is de Jimny met portaalassen geschikt voor het meest extreme terreinwerk.

De Jimny delta4x4 is met ingang van 2021 gehomologeerd voor de zwitserse en duitse markt (dus in principe voor gans Europa) en de vanafprijs bedraagt 56.000€. Inclusief de optionele uitrusting (differentieelblokkeringen, lier, dakdrager) loopt de prijs op tot 65.000€.

Meer info op www.delta4x4.com

LDR