Fiat Panda Hybrid Easy

de meest democratische op de markt

Dit jaar viert de Fiat Panda zijn veertigste verjaardag, samengevat in drie generaties. Meer dan 7,8 miljoen stuks zijn er tot nu toe van geproduceerd.
​Dat is Panda, een multifunctionele auto, eenvoudig en intuïtief, toegankelijk en betaalbaar. De geheimen van het succes van Panda zijn onder andere de compacte buitenafmetingen en de multifunctionele binnenruimte. Panda is een stadsauto, maar tegelijkertijd is het een kleine SUV, ook al wist bij zijn lancering niemand wat een SUV was. En in het 4x4-model is hij echt niet meer te stoppen…De nieuwe Panda Hybrid Easy, uitgerust met Mild Hybrid-technologie, maakt zijn debuut op de Belux-markt en biedt een nog toegankelijkere versie van deze technologie op het populairste Fiat-model van Europa. Deze nieuwe auto zet het elektrificatieprogramma verder dat Fiat in februari van dit jaar startte met de lancering van de "Launch Edition", een speciale serie die rijkelijk is uitgerust op de nieuwe Fiat 500 Hybrid en Panda Hybrid.

De nieuwe Mild Hybrid motor

De Panda Hybrid Easy is uitgerust met de nieuwe Mild Hybrid benzinemotor, die de 3-cilinder 1-liter (70 pk) FireFly-familie 3-cilinder motor combineert met een BSG (Belt-integrated Starter Generator) elektromotor. Deze laatste recupereert energie tijdens de rem- en vertragingsfase en slaat deze op in een lithiumbatterij met een capaciteit van 11 Ah en gebruikt deze, met een maximum van 3,6 kW, om de motor te herstarten in de Stop&Start-modus en om de auto te helpen bij het accelereren. In vergelijking met het 69 pk sterke 1.2 Fire-model verbetert de Mild Hybrid versie het brandstofverbruik, waardoor de gemiddelde CO2-uitstoot tot 20% wordt verminderd zonder dat de prestaties worden belemmerd. De Mild Hybrid versie biedt ook aanzienlijk meer rijcomfort dankzij het BSG-systeem, waardoor de verbrandingsmotor geruisloos en zonder trillingen kan worden herstart in de Stop&Start-modus. Klanten genieten ook van de voordelen van de hybride ( de auto voldoet aan de Euro 6D Final-normen) die, volgens de lokale wetgeving, de vrije toegang en het vrije verkeer in de stadscentra, goedkoop parkeren in de stad en fiscale voordelen toestaan.

Op aanvraag kan de nieuwe Fiat Panda Hybrid Easy worden uitgerust met het nieuwe D-FENCE Pack by Mopar. Dit bestaat uit drie uitrustingen die de atmosfeer aan boord van dit model nog zuiverder maken. Enerzijds is er een krachtige filter voor het passagierscompartiment en anderzijds een luchtreiniger en een UV-lamp, die het interieur van de auto in drie stappen gezonder maken: door de kwaliteit van de omgevingslucht te verbeteren, de lucht die zich al in het passagierscompartiment bevindt te zuiveren en de bacteriën tot 99% te elimineren.

Op de Belux-markt is de nieuwe Panda Hybrid Easy verkrijgbaar vanaf €11.890 incl. BTW (€11.497 incl. BTW in Luxemburg)

LDR