Ford Mustang Mach-E

New generation full elektrische SUV

Voor het eerst in ruim 55 jaar breidt Ford de Mustang-familie uit met de Mustang Mach-E, die de befaamde pony car het elektrische tijdperk inloodst. 

De Mustang Mach-E biedt bestuurders de keuze tussen drie unieke rijmodi – Whisper, Engage en Unbridled – die gekenmerkt worden door zeer specifieke rijeigenschappen. 

Met behulp van Fords gloednieuwe, volledig elektrische architectuur die de batterijen in de bodem van de wagen plaatst, konden de ingenieurs en ontwerpers een auto bouwen die niet alleen trouw blijft aan het Mustang-erfgoed, maar ook een maximale SUV-ruimte biedt voor passagiers en bagage. 
Onder de motorkap heeft de Mustang Mach-E overigens nog een verrassing: een opbergruimte met waterafvoer. Deze koffer vooraan biedt 100 liter opbergruimte en is ruim genoeg om het equivalent van handbagage te vervoeren. Dankzij de waterafvoer is het bovendien de ideale plaats om na elk avontuur natte of modderige sportkleding, wandelschoenen of stranduitrusting op te bergen. 
De koffer vooraan wordt aangevuld met een 402 liter grote koffer achteraan. Met neergeklapte achterbank biedt de Mustang Mach-E zelfs 1.420 liter kofferinhoud, wat ruimschoots volstaat voor bagage, kampeermateriaal of wat u ook wilt meenemen.

Batterijtechnologie en moeiteloze laadoplossingen voor een groot rijbereik 

De Mustang Mach-E wordt verkrijgbaar met een standaard rijbereik (lithium-ionbatterij van 75,7 kWh) en groot rijbereik (98,8 kWh). Die laatste versie streeft naar een WLTP-rijbereik tot 600 kilometer in de achterwielaangedreven configuratie.

Eigenaars van elektrische wagens laden hun auto 80 procent van de tijd thuis op. Daarom biedt Ford zijn klanten de Ford Connected Wallbox aan, die tot vijf keer meer laadvermogen levert dan een standaard huishoudstopcontact. Zo kunnen klanten per uur gemiddeld 62 kilometer rijbereik recupereren in de versie met groot rijbereik en achterwielaandrijving.
Met de Ford standaard Home Charge Cable, die bij de auto wordt geleverd, is dat gemiddeld 14 kilometer aan een huishoudstopcontact.

In België zal de Ford Mustang MACH-E "Standard Range" vanaf 48.000 euro (BTWi) beschikbaar zijn. Dankzij de 76 kWh batterij, rekent deze op 450 km rijbereik.
De "Extended Range" versie, met 600 km rijbereik dankzij de 99 kWh batterij, is er vanaf €56.150 (BTWi). 
Standard Range en Extended Range kunnen worden uitgerust met vierwielaandrijving, met prijzen vanaf €54.950 en €64.425 (steeds BTWi). 
De orderboeken zijn nu open en de eerste leveringen worden begin 2021 verwacht.

LDR