FORD RANGER

Exclusieve Stormtrak en Wolftrak
Ford Ranger Wolftrak en Stormtrak
Ford Ranger Wolftrak en Stormtrak
  • Ford Ranger Wolftrak en Stormtrak
  • Ford Ranger Wolftrak
  • Ford Rnger Stormtrak

Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van zijn onthulling, eind 1996, lanceert Ford dit najaar twee speciale versies van de Ranger: Stormtrak en Wolftrak. Oorspronkelijk was de middelgrote pickup samen met die van Mazda ontwikkeld, dankzij de financiële en mechanische band tussen beide merken.

De derde generatie van de Ford Ranger wordt aangeboden met een 2.0 Ecoblue dieselmotor die in zijn basisversie 130 pk ontwikkelt, maar in het topmodel Stormtrak opgevoerd werd tot 217 pk en gekoppeld is aan een tientrapsautomaat.

De Ranger Stormtrak is een luxueuze pick-up met een opvallende stijl en hoogwaardige uitrusting voor klanten die uitstekende terreincapaciteiten en een rijkelijke uitrusting zoeken waarderen om hun actieve werk- en lifestylebehoeften te ondersteunen. De Ranger Wolftrak is een robuuste pick-up, ontworpen met het oog op de behoeften van klanten die in de buitenlucht werken en compromisloze terreinprestaties eisen die niet raken aan het comfort en de verleidingskracht. 
De beperkte reeksen Ranger Stormtrak en Ranger Wolftrak zullen vanaf oktober 2021 bij de dealers staan. Het Ranger-gamma van Ford breidt verder uit voor een nog bredere waaier aan klanten. Het omvat ook al de Ranger Raptor, de op de rally geïnspireerde MS-RT en de onlangs aangekondigde chassis-cabineversie van de Ranger. 

Alle Ranger Stormtrak-modellen zijn uitgerust met de 213 pk sterke 2,0-liter EcoBlue- biturbodieselmotor van Ford, die 500 Nm koppel ontwikkelt voor een uitmuntende trekkracht. De standaard inschakelbare vierwielaandrijving garandeert zelfverzekerde terreinprestaties terwijl de geavanceerde tientrapsautomaat een soepele en moeiteloze rijervaring aflevert. 
De opvallende kleur Rapid Red is uniek voor de Ranger Stormtrak en vult het exclusieve rode radiatorrooster aan, dat bijdraagt tot de gespierde stijl van de voorkant. Led-koplampen zijn eveneens voorzien en de robuuste bodembescherming staat standaard garant voor een krachtige uitstraling op de weg. Eveneens verkrijgbaar in de optionele kleuren Frozen White en Blue Lightning. De krachtige look van de Ranger Stormtrak wordt nog versterkt door de exclusieve stickers op de motorkap en het koetswerk, de gedrongen driedimensionale logo’s en de zwarte achterbumper en rolbeugel. 
De Ranger Stormtrak behoudt het laadvermogen van 1,0 ton en het maximale sleepgewicht van 3,5 ton van de Wildtrak-reeks.

De Ranger Wolftrak richt zich tot klanten die betrouwbare terreincapaciteiten en een no-nonsense koetswerk zoeken. De Wolftrak is afgeleid van de Ranger XLT-reeks en wordt aangedreven door de 170 pk sterke 2,0-liter EcoBlue-dieselmotor van Ford, die naar keuze aan de handgeschakelde zesversnellingsbak of de tientrapsautomaat wordt gekoppeld.
Een inschakelbare vierwielaandrijving met 'shift-on-the-fly'-functie, een elektronisch sperdifferentieel achteraan en terreinbanden zijn standaard om zelfs moeilijke terreinomstandigheden het hoofd te bieden, met de hulp van de vierwielaandrijving met lage gearing om de prestaties op steile hellingen en zachte ondergronden te verbeteren. 
Ford verwacht dat de Ranger Wolftrak sterk in de smaak zal vallen bij klanten in de land- en bosbouwsector maar ook bij privékopers. Met zijn laadvermogen van 1,0 ton en zijn maximale sleepgewicht van 3,5 ton biedt hij aanzienlijke laadmogelijkheden, ondersteund door een standaard bedliner voor de laadbak. De manuele laadbakafdekking en de Aeroklas-kap voor de volledige lading zijn enkel verkrijgbaar in matzwart, zodat ze perfect aansluiten bij de zwarte koetswerkdetails van de Ranger Wolftrak. 
Een buisvormige rolbar met lange poten, die exclusief is voorbehouden aan de Ranger Wolftrak, creëert een robuuste look en maakt het mogelijk om accessoires en een eenvoudige bagagebevestiging te monteren. De koetswerkkleur Conquer Grey accentueert de heupen van de pick-up en vult de matzwarte afwerking van het radiatorrooster, de bodembescherming en de 17” lichtmetalen velgen aan. De opvallende stijl van de pick -up wordt vervolledigd door de donkere Wolftrak-badges en met kunststof beklede treeplanken. De kleur Sea Grey is eveneens verkrijgbaar. 

Nieuw elektrisch rolluik voor een extra functionele laadbak 
Ford introduceert ook een aantrekkelijke nieuwe elektrische versie van zijn laadbakafdekking met rolluik, die als optie verkrijgbaar is op de Ranger Wolftrak met dubbele cabine en standaard wordt gemonteerd op de Ranger Stormtrak. 

Het elektrische rolluik verhoogt het gebruiksgemak en de functionaliteit: klanten kunnen het rolluik openen en sluiten met de sleutelhanger of met de knoppen in de laadbak of binnenin op het dashboard. Sensoren bieden een antiklemfunctie om geknelde vingers of schade aan de lading te voorkomen.

LDR