Gloednieuwe KIA NIRO

maakt debuut op salon van Seoel

Kia heeft zopas de nieuwe Niro onthuld. De volledig nieuwe Niro, die werd getekend volgens de “Opposites United filosofie“ (“verenigde tegenstellingen“) van het merk, speelt in op de complexe behoeften van duurzaamheidsbewuste consumenten en verenigt, ook qua design, milieuvriendelijkheid met fun en rijplezier.

Het koetswerk van de nieuwe Niro bouwt voort op de designelementen die in 2019 voor het eerst te zien waren op de Habaniro conceptwagen, die in de Niro vertaald worden naar een tweekleurig koetswerk.
Kia's kenmerkende 'tijgergezicht' strekt zich nu uit van de motorkap tot aan het stoere spatbord eronder. Het design van de voorkant is afgewerkt met opvallende 'heartbeat' LED DRL (dagrijverlichting), die zorgen voor een opvallende look op de weg. 
Het verticale ontwerp van de achterlichten beklemtoont de brede en stabiele houding van de auto met zijn sterke schouders en rechtopstaande ruiten.
Verder introduceert Kia de 'Greenzone Drive Mode' die de (P)HEV automatisch in EV-rijmodus zet bij het rijden in lage emissie zones zones, zoals woonwijken, of in de buurt van scholen en ziekenhuizen.

In het interieur combineert het onconventionele asymmetrische dashboard horizontale en diagonale vormen om ‘Opposites United’-designelementen te realiseren en vervult het de ‘Joy for Reason’-ethos met zijn gedurfde, praktische en milieuvriendelijke opbouw.
De hemelbekleding is gemaakt van gerecycleerd behang, de stoelen zijn gemaakt van Bio PU met Tencel van eucalyptusbladeren en op de deurpanelen wordt verf gebruikt die vrij is van toxische stoffen om de impact op het milieu te minimaliseren en de hoeveelheid afval te verminderen. 
De stijlvolle middenconsole is eenvoudig te bedienen en is voorzien van een elektronische schakelhendel voor een eenvoudige en moderne look. Het audiovisuele scherm en de ventilatieopeningen zijn opgenomen in de diagonale openingen van het moderne dashboarddesign, terwijl de sfeerverlichting een uitnodigend interieur creëert. 
De eigentijdse zetels verhogen de ruimte, het comfort en de stijl door een hoogtechnologisch lichtgewicht zetelmechanisme toe te passen. In de rugbekleding van de hoofdsteunen is een handige kleerhanger verwerkt, terwijl de ranke afmetingen van de hoofdsteun helpen om het gevoel van ruimte te vergroten.

De nieuwe Niro werd op 25 november onthuld op het Mobiliteitssalon van Seoel, en mag in de loop van volgend jaar bij ons op de markt verwacht worden met HEV, PHEV en EV aandrijflijnen.

LDR
Tags: