HYUNDAI BAYON

Stijlvolle nieuwkomer

Hyundai breidt zijn SUV-gamma naar benden toe uit met de Bayon, die zich qua grootte net onder de Kona positioneert. Een manœuver dat gelijkenis vertoont met dat van VW die ook twee SUV’s uitbracht die dicht op elkaar aansluiten, de T-Cross en de T-Roc, waarmee het bewijs geleverd wordt dat SUV’s in alle segmenten van de automobielmarkt aan populariteit blijven winnen.

De volledig nieuwe Bayon, die specifiek voor Europa ontworpen is, krijgt een compact exterieur, een ruim interieur en een lange lijst van intelligente veiligheids- en connectiviteitsfeatures.

In lijn met de bestaande namenstrategie voor de SUV’s van Hyundai, is de benaming Bayon geïnspireerd door een populaire toeristische bestemming: Bayonne, de hoofdstad van het Franse Baskenland en één van de mooiste bestemmingen in het Zuidwesten van Frankrijk. 

Bayon wordt gekenmerkt door een karakteristiek exterieurdesign dat hem onderscheidt van de concurrentie. Koplampen in drie delen, gecombineerd met luchtinlaten, zorgen voor een unieke look en architectuur. Een horizontale band voor de luchtinlaat, de dagrijlichten en een laag geplaatste bodembescherming bevestigen zijn SUV-identiteit.

Achteraan benadrukken pijlvormige lichten de dynamische lijn van de achterstijl. Hun positionering, ver naar de uitersten van de achtersteven van de wagen, creëert een brede look.

De nieuwe Bayon is leverbaar met 15-duims stalen wielen of 16- of 17-duims lichtmetalen wielen.

In totaal kan gekozen worden uit negen koetswerkkleuren, waaronder een nieuwe lanceringskleur, Mangrove Green. Een optioneel two-tone dak in Phantom Black is ook verkrijgbaar in combinatie met verschillende koetswerkkleuren.

De Hyundai Bayon heeft een ruim en licht interieur.

Net zoals andere Hyundai-modellen biedt de Bayon geavanceerde connectiviteit die zelden te vinden is in dit segment, met een digitale cockpit en hoogstaande infotainmentvoorzieningen. Klanten hebben de keuze tussen een 10.25-duim AVN-scherm of een 8-duim Display Audio. De 8- duim Display Audio is verkrijgbaar met draadloze Apple CarPlay en Android Auto. Een premium Bose geluidssysteem vervolledigt het pakket, en biedt inzittenden een luisterervaring van hoge kwaliteit.

De Hyundai Bayon biedt het comfort en de opbergruimte van een SUV, en de brandstofefficiëntie van een voertuig uit het B-segment. Zijn compacte buitenafmetingen en familievriendelijk interieur, zorgen ervoor dat klanten kunnen genieten van het beste van twee werelden en hij biedt door zijn hoge zitpositie het veilige en robuuste gevoel dat klanten verwachten van een SUV.

Met 411 liter aan kofferruimte onderscheidt de Bayon zich door zijn grote plaatsaanbod voor bagage, ondanks zijn compacte afmetingen.

Met zijn lengte van 4.180 mm, breedte van 1.775 mm en hoogte van 1.490 mm (of 1.500 mm met 17- duim grote wielen), bieden zijn afmetingen de perfecte balans tussen compactheid en gebruiksgemak.

Als echte SUV biedt Bayon een bodemvrijheid tot 183 mm (in combinatie met 17’’ wielen), aanzienlijk hoger dus dan die van personenwagens in het B-segment.

Een aantal semiautonome rijhulpsystemen onderscheiden de Bayon van zijn concurrenten. Lane Following Assist (LFA) houdt het voertuig in het midden van zijn rijvak. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) waarschuwt eerst met een signaal en remt indien nodig om aanrijdingen te voorkomen. Een andere geavanceerde technologie, Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), gebruikt data van het navigatiesysteem van het voertuig om de snelheid autonoom aan te passen tijdens het rijden op de snelweg of expreswegen.

Bij een ongeval zal eCall automatisch de hulpdiensten waarschuwen wanneer de airbags geactiveerd worden. Inzittenden kunnen deze functie ook inschakelen met een druk op een knop.

Bovenaan het motorenaanbod staat de 1.0 liter T-GDi met 48V en 100 pk. Hij kan gekoppeld worden aan een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen (6iMT) of een 7-traps transmissie met dubbele koppeling (7DCT). De 100 pk versie van de 1.0 liter T-GDi is ook verkrijgbaar zonder 48V en kan dan gekoppeld worden aan een handgeschakelde zesversnellingsbak (6MT) of 7DCT.

Een 1.2 MPi motor met 84 pk, gekoppeld aan een 5MT is ook verkrijgbaar als instapversie.

Reken op een prijs die het midden houdt tussen die van de i20 en de Kona. De Bayon wordt in het Hyundai dealernet verwacht tegen eind april/begin mei.

 

LDR