Ineos Grenadier

Nieuwe volbloed 4x4

Voor u, die vindt dat de nieuwe Defender te ver afwijkt van zijn roots, is er binnenkort de Grenadier…!

In 2017 kwam Sir Jim Ratcliffe, voorzitter van INEOS, autoliefhebber en ervaren avonturier, tot de vaststelling dat er een gat in de markt was voor een no-nonsense, vierwielaangedreven werkpaard dat betrouwbaar is en voldoet aan de eisen van vandaag.

De Grenadier zal met een combinatie van stoere Britse uitstraling en solide Duitse techniek (Magna Steyr werkt mee aan de ontwikkeling, BMW levert de benzine- en dieselmotoren) een werkelijk compromisloze 4x4 zijn die van a tot z nieuw is bedacht. De wagen is ontworpen om alle omstandigheden aan te kunnen en biedt de beste terreineigenschappen in zijn klasse, functionaliteit en betrouwbaarheid voor wie een voertuig gebruikt als gereedschap, waar dan ook in de wereld.

De opdracht was eenvoudig: we wilden een moderne, veelzijdige, zeer capabele, maar in de eerste plaats functionele 4x4 ontwerpen“, aldus Toby Ecuyer, hoofd van de afdeling Design. “Een logisch design dat aan duidelijkheid over de functie van de Grenadier niets te wensen overlaat. Die doet alles wat je nodig hebt, en niets wat je niet nodig hebt. Niets wat je ziet is voor de show. Moderne engineering- en productietechnieken garanderen de hoge inzetbaarheid van de Grenadier, maar we zijn trouw gebleven aan ons principe om een terreinwagen te creëren die de tand des tijds kan doorstaan.

Nu kunnen we ons richten op de belangrijke volgende fase van de ontwikkeling: het testen van de functionaliteit en betrouwbaarheid. We hebben een zeer uitdagend programma opgesteld waarbij we het komende jaar prototypen in allerlei omstandigheden op de proef zullen stellen. Het doel is om een slordige 1,8 miljoen testkilometers te maken.“

De Grenadier gaat eind 2021 in productie, en de leveringen starten in het Verenigd Koninkrijk en Europa, daarna in de rest van de wereld.

 

INEOS Automotive is een dochterbedrijf van INEOS Group, een toonaangevende producent in de petrochemische industrie, specifieke chemicaliën en olieproducten. INEOS biedt werk aan 23.000 mensen in 34 bedrijven, met een productienetwerk van 183 fabrieken in 26 landen. Van verf tot kunststoffen, van textiel tot technologie en van medicijnen tot mobiele telefoons: de materialen die INEOS produceert, dragen bij aan vrijwel alle aspecten van het leven van vandaag. INEOS haalde in 2019 een omzet van circa 61 miljard dollar.

LDR