Jeep® Compass

gloednieuwe compacte SUV

De gloednieuwe Jeep® Compass heeft zijn debuut op het Autosalon van Genève gemaakt. Het nieuwe voertuig zal deel uitmaken van het compacte SUV-segment, wereldwijd een zeer belangrijk en groeiend segment, waarvan verwacht wordt dat het tegen 2020 met bijna 
20 procent zal groeien, tot 7,5 miljoen.

Om tegemoet te komen aan verschillende behoeften van klanten, is de Compass verkrijgbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren, voor een totaal van acht verschillende aandrijflijnen en vier verschillende configuraties: Sport, Longitude, Limited en Trailhawk.

De gloednieuwe Jeep Compass zal beschikbaar zijn in de Jeep-showrooms vanaf het begin van de zomer, tegen een startprijs van 25.000 € in de meeste markten (naargelang de marktconfiguraties).

De gloednieuwe Jeep Compass heeft een opvallend, eigentijds design, met een breed postuur en uitzonderlijke glas-tot-wiel-verhoudingen. De gloednieuwe compacte SUV is onmiddellijk herkenbaar als een Jeep, dankzij de typische traditionele designkenmerken, waaronder het radiatorrooster met zeven sleuven en de trapeziumvormige wielbogen.

De beste terreincapaciteiten binnen het segment zijn te danken aan twee geavanceerde, intelligente permanente vierwielaandrijvingssystemen: Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low. Dat laatste systeem beschikt over een kruipverhouding van 20:1. Beide systemen kunnen indien nodig 100 procent van het beschikbare koppel naar elk van de wielen sturen. Zowel Jeep Active Drive als Active Drive Low omvatten tevens het Jeep Selec-Terrain-systeem, met tot vijf modi (Auto, Snow, Sand en Mud, plus de exclusieve Rock-modus op het Trailhawk-model) voor de beste vierwielaangedreven prestaties op elke ondergrond - op de weg of off-road - en in alle weersomstandigheden.

Compass is ook uitgerust met een loskoppelbare achteras en een aftakas (PTU) - voor een optimaal brandstofverbruik voor 4x4-modellen. Zowel Jeep Active Drive als Active Drive Low grijpen onmiddellijk in als 4x4-tractie vereist is.

Het Trailhawk-model beschikt bovendien over een bijna 2,5 cm grotere grondspeling, bodembeschermingen, een rode trekhaak achteraan, een unieke voor- en achterkant, goed voor een oploophoek van 29,1°, een hellingshoek van 23,7° en een afloophoek van 33,1°, agressieve 17"-off-roadbanden en een grondspeling van max. 22,9 cm.

Voor nog betere terreincapaciteiten omvat Selec-Terrain ook Selec-Speed Control met afdaalhulp op Trailhawk-modellen.

Om tegemoet te komen aan de behoeften en voorkeuren van alle klanten is de gloednieuwe Jeep Compass verkrijgbaar met acht verschillende aandrijflijnen, met twee benzinemotoren, twee dieselmotoren en twee verschillende versnellingsbakken: de negentrapsautomaat en de manuele zesversnellingsbak.

LDR
Tags: