JEEP® COMPASS & RENEGADE

Nieuwe hybride versies
Jeep Renegade & Compass e-Hybrid
Jeep Renegade & Compass e-Hybrid
  • Jeep Renegade & Compass e-Hybrid
  • Jeep Compass e-Hybrid
  • Jeep Compass e-Hybrid
  • Jeep Compass e-Hybrid
  • Jeep Compass e-Hybrid
  • Jeep Renegade & Compass e-Hybrid
  • Jeep Renegade e-Hybrid
  • Jeep Renegade e-Hybrid
  • Jeep Renegade e-Hybrid
  • Jeep Renegade e-Hybrid

Om zijn streven naar 100% elektrificatie te realiseren, lanceert Jeep® naast de 4xe modellen nieuwe hybride versies van de Compass en Renegade.

Met de lancering van nieuwe hybride versies van de Jeep Compass en Renegade zet het merk Jeep® de stap naar een exclusief geëlektrificeerd SUV-aanbod. De introductie van deze nieuwe hybride versies biedt klanten een nieuw instapmodel in de geëlektrificeerde line-up van Jeep wanneer ze in maart op de markt komen.  De nieuwe modellen worden toegevoegd aan de 4xe plug-in hybrides, die momenteel goed zijn voor meer dan 25 %  van de totale verkoop van het merk in Europa.
"De aankondiging van vandaag bouwt voort op het succes van onze huidige 4xe plug-in hybride line-up en is een nieuwe stap in de richting van de volledige elektrificatie van onze productlijn in Europa," aldus Antonella Bruno, Jeep Brand Manager Europe.  "De Jeep Compass en Renegade e-Hybrid zijn een nieuwe instap in onze geëlektrificeerde line-up, waardoor we de verkoop kunnen verhogen door meer hybride mogelijkheden te bieden aan meer Europese klanten. Deze productuitbreiding zal in de zomer van dit jaar worden voortgezet met de introductie van de 4xe-versie van de geheel nieuwe Jeep Grand Cherokee."

Nieuwe optie « Hybrid Electric »
De nieuwe modellen zijn uitgerust met een geavanceerd hybride systeem dat bestaat uit een nieuwe 1,5-liter viercilinder turbobenzinemotor uit de Global Small Engine-familie, die 130 pk en 240 Nm maximumkoppel levert, gekoppeld aan een nieuwe 7HDT300 zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling. 
Het aandrijfsysteem omvat een geïntegreerde 48-volt elektromotor van 15 kW (20 pk) die een koppel van 55 Nm levert - wat overeenkomt met 135 Nm aan de versnellingsbak - en die de wielen kan aandrijven, zelfs wanneer de verbrandingsmotor is uitgeschakeld.  De nieuwe versies bieden tot 15% minder brandstofverbruik en CO2-emissies dan de vorige benzinemodellen. 

Ontworpen voor hybride prestaties
De nieuwe 4-cilinder turbomotor is zo ontworpen dat hij het best geschikt is voor hybridegebruik, om de thermodynamica te optimaliseren en zo te besparen op het brandstofverbruik. Hij werkt volgens de Miller-cyclus, die het thermisch rendement optimaliseert en een hoge compressieverhouding (12,5:1), een nieuwe cilinderkop met een compacte verbrandingskamer, dubbele variabele kleptiming en speciale inlaatkanalen met hoog toerental combineert. Nieuw is ook het hogedruksysteem voor directe inspuiting, dat werkt tot 350 bar. De benzinemotor levert 130 pk, terwijl het maximumkoppel 240 Nm bereikt. In de benzinemotor is ook een riemaangedreven startgenerator ingebouwd om een snelle en stille overgang bij het opnieuw starten te garanderen. 
Het remsysteem op de nieuwe Renegade en Compass e-Hybrid is uitgerust met het Intelligent Braking System, dat een 'automatisch opladen'-functie omvat waarbij gebruik wordt gemaakt van gemengd regeneratief remmen om de kinetische energie zo goed mogelijk terug te winnen en de efficiëntie te verbeteren.

Evolutie van de rijervaring

Dankzij het nieuwe aandrijfsysteem bieden de hybride modellen een veelzijdige en ontspannen rijervaring, met een hele reeks functies waarmee het voertuig in elektrische modus kan rijden ("EV-functies"). Deze omvatten:
Silent Start : start het voertuig zonder de benzinemotor in te schakelen en maakt gebruik van een stille, zuiver elektrische 'EV'-rijmodus.
Energy Recovery : wint energie terug die anders verloren zou gaan wanneer het voertuig vertraagt (e-Coasting) en tijdens het remmen (Regenerative Braking);
Boost & Load Point Shift : e-Boosting verhoogt het koppel aan de wielen dankzij de elektrische motor die de benzinemotor aanvult; bovendien kan, door gebruik te maken van het koppel (rijden of remmen) dat door de elektrische motor wordt geleverd, het werkingspunt van de benzinemotor worden geoptimaliseerd;
Electric Drive : het voertuig kan zich geruisloos en zonder uitstoot voortbewegen met alleen de elektromotor, terwijl de benzinemotor is uitgeschakeld.

De nieuwe Jeep Renegade en Compass e-Hybrid kunnen in verschillende rijscenario's werken met alleen de elektromotor (en met de benzinemotor uit). 
EV-capaciteiten zijn beschikbaar afhankelijk van de ladingstoestand van de batterij en het vereiste vermogen

Speciale lanceringseditie "Upland": een concreet engagement voor duurzaamheid
De speciale "Upland"-editie werd gecreëerd om de aandacht van het merk Jeep voor het milieu en zijn engagement op het vlak van duurzaamheid te beklemtonen. Deze nieuwe speciale editie, met unieke esthetische details en het gebruik van duurzame materialen en milieuvriendelijke koetswerkkleuren en afwerkingen, zal beschikbaar zijn op de Renegade en Compass 4xe Plug-in-Hybrid modellen, alsook Renegade en Compass MHEV. 
Het nieuwe 'Upland'-model is onmiddellijk herkenbaar aan zijn exclusieve nieuwe exterieurkleur 'Matter Azur' en is voorzien van een tweekleurig zwart dak (ook met een nieuw, beter zichtbaar en uitgebreider Renegade-specifiek design) en 17" (op de Renegade) en 18" (op de Compass) lichtmetalen velgen, voor een nog opvallendere look. De unieke exterieurstyling wordt gecompleteerd door nieuwe MetaKrome Bronze-afwerkingen op de grille en de achterskidplaat, evenals een speciale motorkapsticker. 
In het interieur maakt de Upland uitgebreid gebruik van gerecyclede materialen, met de hemelbekleding, vloermatten met een nieuw specifiek ontwerp en exclusieve SEAQUAL®-stoelen van gerecycled plastic uit de oceaan, met opvallende contrasterende stiksels, het Jeep-logo op de rugleuningen van de voorstoelen en een organisch vinyl inzetstuk op de bovenkant. 

Bij de Renegade zijn sommige van de zwarte kunststof panelen en onderdelen in het interieur ook gemaakt van gerecycled materiaal, met name kunststoffen die vroeger in koplampen werden gebruikt. Het interieur is ook voorzien van MetaKrome bronzen lakafwerkingen op diverse bedieningselementen. Op de Compass zijn de deurpanelen en het instrumentenpaneel bekleed met hetzelfde materiaal, afkomstig van gerecyclede kunststoffen, terwijl een MetaKrome bronzen afwerking, gemaakt met milieuvriendelijke verven, het hele profiel van het instrumentenpaneel verfraait.

State-of-the-art connectiviteit en veiligheid

De technologie in de Renegade en Compass biedt verschillende werkingsmodi om bestuurders een complete hybride rijervaring te bieden. Het hybride systeem kan ook worden beheerd vanaf de Hybrid Pages, waarmee de bestuurder de verdeling tussen benzine- en elektrische aandrijving kan regelen, evenals de rijgeschiedenis van benzine of elektrisch.
Het systeem omvat een 8,4" en een 10,1" touchscreen Uconnect NAV touchscreen (alleen voor Compass), evenals volledige connectiviteit aan boord en op afstand met Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie. 
Op het gebied van veiligheid zijn er geavanceerde standaardvoorzieningen zoals Traffic Sign Recognition (verkeersbordherkenning), dat verkeersborden leest en interpreteert, Intelligent Speed Assist, dat de auto automatisch binnen de geadverteerde maximumsnelheid houdt, Drowsiness Alert, dat de bestuurder waarschuwt wanneer zijn aandacht even verslapt, en Automatic Emergency Braking (automatische noodstop) met Pedestrian and Cyclist Recognition (alleen Compass), dat de auto volledig tot stilstand brengt om eventuele ongevallen te voorkomen (of te beperken). Daarnaast is er ook een nieuw Highway Assist-systeem beschikbaar op de Jeep Compass. Voor het eerst op een Jeep-model dat in Europa wordt verkocht, biedt dit rijhulpsysteem autonoom rijden op niveau 2 (L2), waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van Adaptive Cruise Control en Lane Centering om de snelheid en het traject automatisch aan te passen tijdens het rijden op de snelweg.

Een volledig gamma
Het nieuwe hybride-gamma bestaat uit vier uitrustingsniveaus - Longitude, Night Eagle, Limited en S, plus de speciale launch edition Upland. Ze zijn allemaal uitgerust met voorwielaandrijving, een nieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling en een 1,5-liter turbobenzinemotor met hybride technologie, die 130 pk en een maximumkoppel van 240 Nm ontwikkelt. Er zijn tal van personalisatiemogelijkheden, met een contrasterend zwart dak als optie en tot acht verschillende lakkleuren voor het exterieur van de Renegade en zeven voor de Compass. Op beide modellen omvat het kleurenpalet Alpine White, Glacier, Blue Shade, Graphite Grey, Colorado Red, Solid Black, Sting Grey en Bikini (de laatste twee alleen op de Renegade), plus het nieuwe Upland-specifieke Matter Azur. Er is ook een breed scala aan lichtmetalen velgen verkrijgbaar, specifiek voor de Renegade en Compass.

De prijzen voor de nieuwe hybride modellen beginnen bij :
Voor het model Compass: €37.540 BTW incl. voor de Longitude-versie, de nieuwe Night Eagle-versie voor €39.540 BTW incl. en Limited voor €40.790 BTW incl., het topmodel S voor €44.490 BTW incl. en de exclusieve speciale Upland-uitvoering, geïnspireerd door duurzame ontwikkeling, voor €42.990 BTW incl.
Voor het model Renegade: €30.330 BTW incl. voor de Longitude-uitvoering, de Night Eagle-uitvoering voor €31.930 BTW incl. en Limited voor €32.830 BTW incl., tot het topmodel S voor €36.430 btw incl. en de exclusieve speciale editie Upland launch, geïnspireerd door duurzame ontwikkeling, voor €35.030 BTW incl.

De bestellingen zijn nu geopend voor leveringen vanaf maart.

LDR