LAND CRUISER 2020

VERBETERDE PRESTATIES

Met een off road-verleden van bijna 70 jaar heeft de Land Cruiser dankzij zijn off-road eigenschappen een ijzersterke reputatie opgebouwd als een van de meest onverwoestbare en betrouwbare 4x4’s. Bovendien legt het model in talrijke Europese landen de beste verkoopcijfers voor in zijn segment.

De vernieuwde Land Cruiser 2020 bevestigt deze reputatie met een krachtige 2,8 liter dieselmotor, de toepassing van Stop & Start technologie, verbeteringen aan zowel het multimediasysteem als het Toyota Safety Sense pakket actieve veiligheidstechnologieën en de toevoeging van een speciaal “Black Pack” met kenmerkende stijlelementen.

De 2,8 liter, 4-cilinder, DOHC, 16-kleppen, common-rail dieselmotor heeft een bewezen staat van dienst en biedt meer kracht en koppel. Vergeleken met de in 2015 gelaceerde versie is de maximale vermogensafgifte met 27 pk/20 kW verhoogd tot 204 pk/150 kW bij 3000-3400 tpm en het maximale koppel is met 80 Nm verhoogd tot 500 Nm bij een lichtjes toegenomen toerental (1600-2800 tpm).
In combinatie met een zestraps automatische transmissie geeft dit de Land Cruiser een maximumsnelheid van 175 km/u en wordt de 0-100 km/u versnellingstijd in vergelijking met zijn voorganger met 2,2 seconden verbeterd tot 9,9 seconden.

Anderzijds heeft de toepassing van Toyota's Stop & Start technologie zowel het gemiddelde brandstofverbruik als de Co2-uitstoot2-uitstoot verminderd, de eerste met 0,4 l/100 km tot 7,0 l/100 km en de tweede met 2 g/km tot 192 g/km.

Ook het niveau van de boorduitrusting is verder opgekrikt dankzij een geüpgraded multimediasysteem. Het nieuwe systeem biedt aan de hand van snellere software en schermrespons, een multi-touch aanraakscherm en een aanpasbaar beginscherm zowel Apple CarPlay® als Android Auto™ connectiviteit.

Het systeem biedt verder een one-box zoekfunctie, he system features a one-box search facility, 3 jaar Map Care en online diensten en draadloze kaartupdates. De online diensten zijn o.a. real-time verkeersmeldingen, een online Google zoekrobot en verdere informatie over snelheidscamera’s, parkeergelegenheid, brandstofprijzen en het weer.

De Land Cruiser is nu uitgerust met het tweede generatie pakket Toyota Safety Sense actieve veiligheidstechnologieën. Deze zijn uitgebreid met een Pre-Collision System (PCS) met zowel voetgangersdetectie in het donker als fietsersdetectie overdag en Intelligent Adaptive Cruise Control.

Naast deze technologische updates biedt de Land Cruiser de klant ook meer stijl en prestige dankzij een optioneel speciaal “Black Pack” voor dit gamma. 

Zijn indrukwekkende verschijning, verbeterde prestaties en uitmuntende boordtechnologie profileren hem nu meer dan ooit als een premium 4x4, met een perfecte mix van alleterreinkenmerken, comfort en verfijning. 

De Land Cruiser 2020 is beschikbaar aan prijzen vanaf 45.800 €.

Waar u ook heen wilt, de Land Cruiser brengt u ernaar toe.  En ook terug.

LDR