MG MARVEL R Electric

MG kondigt de komst van de MG Marvel R Electric aan - een hightech, luxueuze 'lifestyle' SUV voor het C-segment – die de reeds bestaande MG ZS EV en MG EHS Plug-in Hybrid vervoegt. Zijn  vormtaal combineert aantrekkelijke proporties en minimalistische elementen met een verfijnde uitstraling, wat de wagen een gesofisticeerde look geeft. 

De nieuwe SUV meet  4.674 mm, is 1.919 mm breed en 1.618 mm hoog. Dankzij de wielbasis van 2.800 mm biedt de wagen meer dan voldoende binnenruimte.

Met een actieradius van ruim 400 kilometer (WLTP) biedt de Marvel R Electric bovenal gemoedsrust en de bestuurders kunnen rekenen op snelle oplaadmogelijkheden bij een openbaar oplaadpunt (AC) via de geïntegreerde driefasige lader van 11 kW. De batterij is ook geschikt voor snelladen (DC) zodat men in amper 30 minuten tot 80% capaciteit kan bijladen.

De MG Marvel R Electric straalt niet alleen kracht uit, maar voegt ook de daad bij het woord in de vorm van stevige prestaties. De aandrijftechnologie maakt gebruik van een geavanceerde vierwielaandrijving met drie elektromotoren: één op de vooras en twee op de achteras. 
De auto levert een maximumvermogen van 222 kW (302 pk) en een maximale trekkracht van 665 Nm. Dat volstaat om de SUV in slechts 1,8 seconden van 0 tot 50 km/u te laten accelereren en de oefening van 0 tot 100 km/u lukt in 4,9 seconden. De topsnelheid wordt begrensd op 200 km/u. De Marvel R Electric zal ook worden aangeboden als achterwielaangedreven wagen met twee elektromotoren.

Het maximale sleepvermogen van de MG Marvel R Electric bedraagt 750 kg zodat de auto perfect geschikt is om een aanhangwagen of een caravan te trekken. Men kan op deze manier ook twee e-bikes op een speciale fietsendrager vervoeren. 
De kofferruimte achteraan biedt een volume van 357 liter. Met neergeklapte achterbank kan stijgt het laadvolume tot 1.396 liter. De RWD-versie van de Marvel R Electric biedt vooraan 150 liter extra bagageruimte in de frunk (front trunk). Verder kunnen klanten rekenen op tal van actieve veiligheidssystemen die onder de noemer MG Pilot worden samengebracht. Deze systemen zijn vergelijkbaar met die van de MG ZS EV en MG EHS Plug-in Hybrid.

De Europese marktintroductie van de nieuwe MG Marvel R Electric is gepland voor mei van dit jaar.
In oktober volgt ook nog een volledig elektrische break, de MG5 Electric.

LDR