MICHELIN CROSSCLIMATE 2

Alleen maar voordelen

In 2015 introduceerde Michelin de CrossClimate, een band met certificering voor gebruik in de winter. Het combineren van de prestaties van een winterband met de voordelen van een zomerband betekende een metamorfose voor de markt.

Nu brengt Michelin het concept een stap verder met de CrossClimate 2, een nieuwe generatie all season banden die de voordelen van een zomerband op gebied van remprestaties op droge en natte wegen, energie-efficiëntie en lange levensduur, koppelt aan de voordelen van een winterband op gebied van tractie en remprestaties op sneeuw en bij lage temperaturen.
Het 3PMSF (3-Peak- Mountain with Snow Flake) logo op de zijwand van de Michelin CrossClimate 2 bevestigt dat hij ook in de winter kan worden gebruikt; zelfs in landen waar winterbanden verplicht zijn (zoals in Frankrijk waar de “bergwet“ op 1 november 2021 van kracht wordt).

Met de Michelin CrossClimate 2 is het niet nodig om bepaalde prestaties op te geven. Hij kan alle weersomstandigheden aan waar automobilisten in de loop van het jaar mee te maken kunnen krijgen.

De Michelin CrossClimate 2 is in staat om automobilisten onder alle weersomstandigheden veiligheid te bieden. Daarnaast blinkt hij ook uit in
• levensduur, dankzij de gebruikte compounds en de Michelin Evertread Technologie die de rolweerstand verlagen en de levensduur verlengen.
• prestaties van de eerste tot de laatste kilometer, dus helemaal tot aan het bereiken van de minimale wettelijke profieldiepte. De Michelin CrossClimate 2 eindigde – zowel nieuw als tegen de slijtagegrens – in 2020 en 2021 als beste in zes van de negen testen (met name in testen naar remgedrag en tractieprestaties).

Banden hoeven minder vaak te worden gewisseld; enkel nog aan het einde van hun levensduur. Alle partijen winnen daarbij:
• automobilisten krijgen meer waar voor hun geld doordat hun banden langer meegaan, terwijl de lage rolweerstand kilometer na kilometer bijdraagt aan brandstofbesparing.
• de planeet: minder te vervangen banden betekent dat er minder grondstoffen nodig zijn en minder afval wordt geproduceerd, en de lage rolweerstand betekent, kilometer na kilometer, een lagere CO2-uitstoot. De rolweerstand van een Michelin CrossClimate 2 band is vergelijkbaar met die van de standaard binnen de zomerbanden.

De Michelin CrossClimate 2 beantwoordt aan de behoeften van hedendaagse consumenten. Hij is niet alleen gebruikersvriendelijker, maar bespaart ook tijd en geld en blinkt uit als een blijvend, betrouwbaar antwoord op veranderende weersomstandigheden.

De Michelin CrossClimate 2 komt in 105 verschillende bandenmaten, voor velgen van 15” tot 20”. Hij is vanaf nu beschikbaar.

LDR