new Nissan Juke

Tien jaar na zijn eerste verschijning wordt de Nissan Juke helemaal vernieuwd. Minder controversieel dan zijn voorganger, is de nieuwe Juke ontworpen op het onderstel van de nieuwe Renault Captur, evenwel met behoud van zijn eigen karakter.

De nieuwe Juke oogt eleganter en minder gedrongen dan het vorige model, met behoud van de vierdeurs coupé-look en bepaalde eigenschappen van een SUV, ook al blijft de aandrijving beperkt tot de voorwielen. Zijn grotere bodemvrijheid dan die van een “gewone“ personenwagen maken hem echter geschikt om zich ook op hobbelige landwegen te wagen.

Onder de motorkap een driecilindermotor van 999 cc, die een vermogen van 86 kW (117 pk) ontwikkelt bij een maximumkoppel van 180 Nm. Met de handgeschakelde zesversnellingsbak levert dat een gemiddeld normverbruik van 5,9 l/100 km op (WLTP), respectievelijk 4,9 liter (NEDC) en een CO2-uitstoot van 135 g/km (WLTP), respectievelijk 112 g/km (NEDC). Met een fiscaal vermogen van 6 PK plaatst de nieuwe Juke zich daarmee in een fiscaal zeer gunstig klimaat.

Vernieuwende technologieën zoals Nissan ProPilot en verschillende infotainmentopties maken rijden eenvoudiger, veiliger en aangenamer.

De nieuwe generatie Juke is beschikbaar vanaf 20.990 € en beleefde zijn (salon)wereldpremière in januari op het Salon van Brussel.

Bij een eerste test bedroeg het reëel gemiddeld verbruik van de handgeschakelde versie 7,3 l/100 km, dat met de gerobotiseerde DCT versnellingsbak 7,5 l/100 km.

LDR