Nieuwe Subaru Outback

Oorspronkelijk werd de Outback op de markt gebracht als topversie van de Legacy break (destijds gekend onder de naam “Touring“), maar ontwikkelde zich snel tot een volwaardig model in het gamma van Subaru. In de afgelopen 26 jaar heeft Subaru in Europa meer dan 303.000 exemplaren van de Outback verkocht, waarmee dit model zich als een van de best-sellers in het gamma heeft gevestigd. De totale wereldwijde productie bedraagt ​​meer dan 6,6 miljoen eenheden. 

De Outback beschikt over een royale standaarduitrusting waaronder een nieuwe generatie EyeSight Driver Assist-technologie. Subaru's stereocamera-botspreventie-systeem, beschikt voortaan over een grotere kijkhoek (bijna een verdubbeling) en nieuwe beeldherkenningssoftware samen met elf veiligheidsfuncties, waaronder enkele nieuwe functies: Advanced Adaptive Cruise Control met Lane Centering-functie, Emergency Lane Keep Assist, Speed ​​Sign Recognition met Intelligent Speed ​​Limiter, Lane Departure Warning met stuurwieltrillingen, Lane Departure Prevention met onder andere herkenning van scheidingslijnen zoals gras of wegranden en Pre-Collision Braking System met uitgebreide ondersteuning voor het vermijden van aanrijdingen op kruispunten.
Subaru voegt ook Driver Monitoring System (DMS) toe aan het veiligheidspakket. Deze gezichtsherkenningstechnologie waarschuwt de bestuurder wanneer hij afgeleid wordt of vermoeid raakt. Eveneens nieuw voor de Outback is Reverse Automatic Braking, een standaard veiligheidsfunctie die aanrijdingen bij het achteruitrijden helpt te voorkomen en schade bij een aanrijding beperkt. De uitgebreide veiligheidsuitrusting omvat Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD), Multi View Monitors: Front View / Rear View / Side View Monitors, waardoor de blinde hoeken van het voertuig worden verminderd, en Rear Seat Reminder.

Het Subaru Global Platform (SGP) zorgt voor een optimale passagiersveiligheid. De toegenomen stijfheid van de carrosserie (dankzij een geoptimaliseerde stalen frame-architectuur en een sterkere cohesie van de onderdelen) zorgt voor verbeterde botsveiligheid, een lichtere carrosserie en verbeterde bescherming bij frontale, achterwaartse en zijdelingse aanrijdingen door de botsenergieabsorptie met 40% te verbeteren. 

De nieuwe Outback behoudt de kenmerkende combinatie van permanente S-AWD met de Boxer-motor en Lineartronic CVT-transmissie en beschikt over een direct ingespoten 2,5-liter horizontale viercilindermotor. De motor bestaat uit ongeveer 90% opnieuw ontworpen onderdelen en biedt een hogere compressieverhouding. De Lineartronic CVT werd vernieuwd en de versnellingsverhoudingen uitgebreid tot een breder bereik gelijkwaardig aan 8-AT.

De vernieuwde structuur van de carrosserie en het chassis zorgt voor 50% minder rolbewegingen, een uitstekende stabiliteit in rechte lijn en een snellere, meer lineaire stuurreactie aangepast aan de intenties van de chauffeur.

De geheel nieuwe Outback wordt geleverd met een scala aan handige functies die geschikt zijn voor elke levensstijl. Dankzij de handsfree elektrische achterklepbediening kan de kofferbak snel en eenvoudig worden geopend door de elleboog te bewegen in de buurt van de sensor die in het logo is verwerkt. 

De nieuwe Outback is standaard uitgerust met een groot 11,6-inch touchscreen dat verticaal op de middenconsole is gepositioneerd en is meteen het meest geavanceerde infotainmentsysteem van Subaru. De nieuw ontworpen Human Machine Interface helpt bestuurders om de voertuiginstellingen te bedienen en verbinding te maken met smartphones. Het infotainmentsysteem maakt smartphone-integratie mogelijk met Apple CarPlay*2, Android AutoTM*3 voor meer gebruiksgemak.

Naast de veiligheidseigenschappen biedt het Driver Monitoring System extra comfort. De gezichtsherkenningscamera van het DMS identificeert de persoon die plaatsneemt op de bestuurderszetel en past de voorkeursinstellingen van deze bestuurderszetel, de buitenspiegels en de airconditioning automatisch aan.

De nieuwe Outback heeft een tot 213 mm verhoogde bodemvrijheid, een aanrijhoek van 19,7°, een afrijhoek van 21,6° en een overrijhoek van 21,0° en beschikt over een trekvermogen van 2.000 kg.

De prijzen van de nieuwe Outback starten bij € 39.995 (Comfort) en eindigen bij € 46.995 voor de Premium-uitvoering. De Outback Sport is beschikbaar voor €41.995. De nieuwe Outback staat vanaf 24 april 2021 in de showrooms.

LDR