NIEUWE VW AMAROK

Van Zuid-Afrika naar de wereld

Of het nu gaat om het brengen van medicijnen en voedsel naar afgelegen locaties, het beschermen van wilde dieren in de Afrikaanse savanne of het redden van levens op het strand, de plaatsen waar pick-ups worden gebruikt zijn oneindig gevarieerd.

Of het nu gaat om gewoon rijden op open terrein zoals bouwterreinen of over ruwe paden - de nieuwe Amarok van Volkswagen is zonder twijfel veelzijdig en zeer capabel off-road.
De pick-up is ontwikkeld door teams in Australië en Europa en wordt in de toekomst in Zuid-Afrika geproduceerd.

Volledig nieuw voertuig met duidelijk Volkswagen-DNA
De nieuwe Amarok heeft niet alleen een compleet nieuw uiterlijk van binnen en van buiten, maar heeft in de toekomst ook een nog uitgebreidere uitrusting aan boord, die niet alleen nuttig is bij de inzet als werkgereedschap.
Hij is nu aan zijn derde generatie toe, heeft aanzienlijk meer rijhulpsystemen en beschikt over een uitgebreide connectiviteit. En hij zal zich uiteraard ook niet laten afschrikken door ruw terrein.
Als allrounder maakt de nieuwe Amarok indruk met overtuigende lijnen en uitstraling.

De eerste generatie Amarok kwam in 2010 op de markt. De pick-up werd voorheen in Hannover gemaakt. De nieuwe versie zal voortaan echter in het Zuid-Afrikaanse Silverton worden gebouwd.
In het afgelopen decennium zijn wereldwijd meer dan 800.000 voertuigen verkocht, die op alle continenten ingezet zijn. Het is nagenoeg de enige pick-up die aangedreven wordt door een V6 dieselmotor.

In Europa zal de nieuwe Amarok vanaf eind 2022 besteld kunnen worden.

LDR