RANGE ROVER SPORT

NIEUWE ZESCILINDER-IN-LIJN DIESELMOTOREN

De Range Rover Sport heeft een reeks upgrades gekregen om hem nog aantrekkelijker te maken als de ultieme luxueuze prestatie-SUV.

De D350 is maar één telg uit de nieuwste generatie van de nieuwe zescilinder Ingenium-dieselmotoren van Land Rover. Ze brengen de 48V MHEV-dieseltechnologie voor de eerste keer naar de Range Rover Sport en zijn RDE2-gecertificeerd. De nieuwe in-lijn motor werd intern ontwikkeld en is verkrijgbaar in de varianten D250, D300 and D350, met een vermogen van 249 pk (183 kW) tot 350 pk (258 kW). Ze vervangen de V6- en V8-diesels.

Essentieel voor de aantrekkingskracht van de Range Rover Sport is zijn gesofisticeerd design, allround capaciteiten en luxueuze interieur. 

Vermogen en efficiëntie

Naast de bestaande benzinemotoren zijn de nieuwste zescilinder Ingenium-dieselmotoren vlotter, geraffineerder en efficiënter dan de motoren die ze vervangen. 

De nieuwe in-lijndesigns beantwoorden aan de RDE2-normen (Real Driving Emissions Step 2) en Euro 6d-standaard voor reële rijomstandigheden  met 48V MHEV-technologie die de respons en zuinigheid een boost geeft. Als gevolg daarvan is de nieuwe Ingenium-motor een van de schoonste dieselmotoren ter wereld. 

De nieuwe D350-dieselmotor die de luxueuze SUV in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u laat accelereren, heeft een indrukwekkend koppel van 700 Nm, met CO2-emissies van nauwelijks 237 g/km voor de krachtigste D350, waardoor klanten de traditionele prestaties van een V8-dieselmotor krijgen met de efficiëntie van een zescilinder.

De Range Rover Sport is in België verkrijgbaar vanaf € 71.800.

LDR