RENAULT CAPTUR E-TECH HYBRID

DE PRIJZEN

Renault ontwikkelde in samenwerking met het Renault F1-team zijn E-TECH hybride technologie, die aan de basis ligt van meer dan 150 patenten. Deze hybridemotor vult het aanbod van oplaadbare hybrides aan met Captur E-TECH Plug-In Hybrid. Met zowel benzinemotoren (TCe 90), mild hybrid-motoren (TCe 140 et 140 EDC) als bi-fuel-motoren met benzine en LPG (TCe 100 LPG), heeft het Renault Captur-gamma voortaan een bijzonder groot aandrijvingsaanbod.

De introductie van microhybridisatie op 12 V voor Captur vervolledigt het motorenaanbod; alle elektrificatieniveaus zijn nu verkrijgbaar, om in alle behoeften te voorzien en toch toegankelijk te blijven.

De Renault E-TECH-technologie biedt alle voordelen van een elektrische motor: een stille start en regeneratie van de batterij bij het vertragen en remmen ten dienste van het rijplezier.
Met twee elektromotoren, een aandrijfbatterij en een intelligente versnellingsbak maakt Captur E-TECH Hybrid het mogelijk om alle beschikbare energiebronnen (elektrisch en thermisch) optimaal te benutten. Met deze hybride technologie kan in de stad tot 80% elektrisch gereden worden, en altijd 100% elektrisch vertrokken. Hij bespaart in de stadscyclus ook tot 40% verbruik ten opzichte van een vergelijkbare verbrandingsmotor.

De technologie E-TECH Hybride is binnenkort te bestellen op de uitvoeringen Limited#3 (26.525 €), Corporate Edition (26.275 €), Intens (28.025 €), RS Line (30.125 €) en Initiale Paris (31.000 €). 

Captur E-TECH Hybrid biedt dezelfde uitrustingsniveaus als de versies met verbrandingsmotor, en wel met de volgende bijkomende kenmerken:

- Modus voor recuperatief remmen en energierecuperatie. (e-shifter en automatische versnellingsbak)
- Energiestroom zichtbaar op het centrale dashboard
- EV-knop om over te schakelen naar 100% elektrisch 
- Specifieke labels op de kofferklep, de B-stijl en de versnellingspook
- Personaliseerbaar 7"-dashboard standaard vanaf de uitvoering Limited#3
- Automatische airconditioning standaard vanaf de uitvoering Limited#3
- Ruitenwissers vooraan met regensensor standaard vanaf de uitvoering Limited#3

Het gemiddeld verbruik (WLTP) bedraagt 5 l/100 km, de CO2-uitstoot varieert in functie van de uitvoering tussen 112 (Corporate Edition) en 114 (Initiale Paris) g/km.

Renault Captur E-TECH Hybrid wordt in mei gecommercialiseerd.

LDR