SWINCAR e-Spider

puur plezier!
  • e-Spider tandem

   Ze bestaan: echte 4x4’s, aangepast om alle denkbare hindernissen te overwinnen. Maar ze kosten handenvol geld of vergen geniaal knutselwerk om gebouwd te worden.

En toen kwam SWINCAR met zijn ultralichte e-Spider met elektrische vierwielaandrijving en onafhankelijk opgehangen en gestuurde wielen. Hij kan dansen als een spin en is net als een slinger ongevoelig voor de zwaartekracht, noch de middelpuntvliedende kracht, maar werkt ermee samen om een natuurlijk evenwicht te bereiken.

Zijn vier elektromotoren zijn nagenoeg geluidloos en de accu biedt een rijbereik van vier uren. Hij kan zowel gebruikt worden voor vrije tijd als voor landbouw of andere burgerlijke of militaire doeleinden. En hij bestaat zowel als éénzitter of als tweezitter (met twee tandemzitplaatsen achter elkaar). Allebei zijn ze gehomologeerd als elektrische bromfiets klasse B, waardoor ze op alle Europese wegen mogen rijden (behalve uiteraard op snelwegen, vanwege de tot 30 km/u beperkte snelheid).

De e-Spider dankt zijn natuurlijke stabiliteit en zijn veiligheidsgevoel aan zijn originele geometrie en kinematica, waarbij de passagierskooi altijd horizontaal blijft. Het voertuig “legt“ zich in bochten en blijft stabiel op hellingen, met zijn vier wielen altijd op de grond, zelfs tijdens de moeilijkste passages. Met zijn geringe afmetingen en zijn enorme polyvalentie kan hij overal ingezet worden: onder struikgewas, op smalle wegen en op andere afgelegen plaatsen in de natuur.
Zijn accu biedt een rijbereik van 4 uren, hetzij 100 km op vlakke weg of een tocht van 4 uren met een positief hoogteverschil van 1000 meter. Dankzij de motorrem wordt de accu bij het afdalen bijgeladen, wat het rijbereik ten goede komt.

Afmetingen: L/b/h 200/136/135 cm
Nominaal vermogen 4 kWh, maximumkoppel 340 Nm
Rijbereik 4u, oplaadtijd 2u30
Prijs 14.500€ excl. BTW (éénzitter), 16.500€ excl. BTW (tandem)

Voor meer info:
SWINCAR
570 Avenue Pierre Brossolette
F- 26800 Portes les Valence (FRANCE)
www.swincar.fr

 

LDR