Volvo XC40 T4 Recharge Plug-in hybrid

scherp geprijsd en compleet uitgerust

Na de oplaadbare hybride versie T5 van zijn in België gebouwde XC40, lanceert Volvo de goedkopere versie T4 die weliswaar nog atijd oplaadbaar is, maar iets minder vermogen levert.

Deze nieuwe variant binnen Volvo’s plug-in hybride aanbod ontwikkelt een vermogen van 155 kW (129 + 82 pk, bij de T5 180 + 82 pk) en een elektrische actieradius van 45 kilometer (WLTP) bij een gemiddelde CO2-uitstoot van 45 g/km en een trekvermogen van 1800 kg. De prijzen van de nieuwe Volvo XC40 T4 Recharge Plug-in hybrid beginnen bij € 46.780 incl. BTW. Gezien de complete uitrusting is dit een uiterst aantrekkelijke prijs.

Volvo levert de T4 Recharge Plug-in hybrid in drie uitvoeringen. De basisuitvoering heet Inscription Expression. Standaard wordt die geleverd met o.a. een uitgebreide veiligheidsuitrusting, vijf rijprogramma’s (Hybrid, Pure, Off-Road, Power, Individual) met verschillende instellingen voor gebruik van elektromotor en/of verbrandingsmotor, automatische versnellingsbak, stuurbekrachtiging, remmen en stabiliteitscontrole.
Het tweede uitvoeringsniveau, Inscription, omvat daarnaast onder meer ook Arianne lederen zetelbekleding, voorzetels met manueel verlengbaar zitkussen, interieurverlichting Pro (rijkelijk verlichtingspakket inclusief regelbaar sfeerlicht vooraan en achteraan), enz. De Inscription uitvoering is leverbaar vanaf € 49.630 incl. BTW.
Het derde uitvoeringsniveau heet R-Design en is voorzien van tal van dynamische design elementen, zoals een contrasterend dak uitgevoerd in Solid Black. De geïntegreerde dakrails, de skidplates vooraan en achteraan en ook het radiatorrooster zijn uitgevoerd in Glossy Black. De R-Design uitvoering is leverbaar vanaf € 50.030 incl. BTW.

Recharged
De XC40 T4 Recharge Plug-in hybrid is de laatste toevoeging aan het al zeer brede plug-in hybride programma van nu 14 plug-in hybrides in totaal. Volvo Car Belux zet hiermee vol in wanneer het gaat om CO2 reductie. Elektrificeren van de totale vloot (inclusief uitrollen van mild-hybrid 48V) is één van de hoofddoelstellingen van Volvo Cars. Begin 2021 zal dit verder gestalte krijgen door de eerste XC40 Recharge P8 leveringen.
Volvo Car Belux biedt kopers van een nieuwe Volvo plug-in hybride overigens een jaar lang gratis laadstroom aan. Hiermee moedigt de importeur bestuurders aan de capaciteit van het lithium-ion accupakket maximaal te benutten, om op die manier zoveel mogelijk elektrisch te kunnen rijden zonder schadelijke emissies. Het aanbod geldt voor iedereen die in de periode van 16 oktober 2019 tot en met 30 september 2020 een nieuw Volvo plug-in hybride model aanschaft of leaset.

LDR