Goodyear Wrangler AT Adventure

Goodyear heeft onlangs een nieuwe All Terrain band in het Wrangler-gamma op de markt gebracht, de “AT Adventure”. Met zowel een versterkt loopvlak als verstevigde flanken. We maakten er kennis mee op het oefenterrein van Land Rover Experience bij Düsseldorf.

 

Offroad-banden met goede eigenschappen op de weg, voor hedendaagse SUV’s die alsmaar hogere snelheden aankunnen: het is voor hun ontwerpers altijd wat “dansen op een slappe koord”. Want punctiebestendigheid in het terrein vergt voor een band een stevig harnas, dat dus minder soepel en zwaarder is, en comfort en richtingvastheid op snelle wegen vergt dan weer soepelheid (voor het comfort) en tegelijk een zekere stijfheid (voor stabiliteit in de bochten). Ontwerpers van banden krijgen grijze haren van het zoeken naar het juiste compromis tussen al die uiteenlopende vereisten. Door gebruik te maken van Kevlarweefsel in het karkas, dat sterker en lichter is dan staaldraad, is Goodyear erin geslaagd structurele stijfheid zowel in loopvlak als flank te combineren met een (relatief) laag gewicht.

De tekening van het loopvlak zorgt voor een uitstekende afvoer van regen en modder, wat het gebruik zowel op de weg als op onverhard ten goede komt, waardoor de AT Adventure een goede all-round band belooft te zijn voor bezitters van SUV’s die zin hebben om hun voertuig ook eens buiten het asfalt te gebruiken. - JH

LDR